O experiență suprinzătoare

09 Nov

O experiență suprinzătoare

O experiență suprinzătoare

Povestea a început cu un telefon neașteptat într-o seară de vară din partea Alinei Buzdugan care a reușit să ne aducă pe toți la un loc pentru a plănui această “experiență surprinzătoare”. Totul a fost foarte spontan, încă de la început am stabilit itinerariu și am zburat spre Malta. În echipă erau persoane pe care nu le cunoșteam, însă ne-am împrietenit foarte ușor și totul a decurs precum ne-am propus.

Ne amimtim cu amuzament că atunci când am ajuns în Malta eram un pic îngrijorați că nu vom reuși să prindem autobuzul care trebuia să ne ducă la feribot.

În cele din urmă am ajuns cu bine și am reușit să prindem toată legăturile spre insula Gozo. Aici am decoperit un mic paradis, am fost plăcut impresionați în mod special de vechile structuri arhitecturale care au fost ridicate cu 1000 de ani înainte piramidelor din Egipt și au rezistat timpului peste 5500 ani.

pic

În cele din urmă am fost întâmpinați cu mult drag de coordonatoarea proiectului Unlock Music, Cressida Abela, care ne-a condus la locul care avea să ne fie casă pentru următoarele 10 zile. Aici am întâlnit o mulțime de oameni noi și frumoși din mai multe colțuri ale Europei, precum: Bulgaria, Spania, Croația, Olanda, Grecia și Malta.

pic pic

Experiența continuă alături de coordonatorii proiectului Erasmus +, Unlock Music: Cressida Abela, Leanne Cesare, Lara Zarb și Krystie Gerada, unde ne-am implicat într-o serie de workshop-uri și activități bazate pe dezvoltare personală prin exerciții ritmice și muncă în echipă. Am inventat povești, am dezbătut anumite teme sociale importante în evoluția culturală, ne-am format trupe muzicale, am susținut mici concerte, am improvizat, am creat și prezentat diferite șcenete bazate pe fapte reale.

Încă o dată ni s-a confirmat că arta este limbajul universal prin care ne putem conecta și putem comunica indiferent de origini.

Cu cele specificate mai sus, fiecare țară participantă a avut datoria de a-și prezenta originile într-o manieră atractivă celoralți, de la gastronomie, turism, cultură și până la artă.

În ultima parte a experienței, gazdele noastre din Malta și organizatori ne-au făcut cunoscute atât oportunitățile oferite de Erasmus +, cât și modalitățile prin care ne putem realiza propriul nostru proiect. De asemenea, am reușit să stabilim noi legături, care cu siguranță se vor concretiza în viitoarele proiecte Erasmus +.

Pe lângă toate activitățile susținute de-a lungul proiectlui, gazdele noastre ne-au făcut minunata surpriză de a ne arăta unele dintre cele mai frumoase locuri din micul paradis Gozo.

pic pic
pic pic
pic
pic pic

Așteptăm cu mult drag să ne reîntâlnim pentru a împărtăși noi cunoștințe, experiențe, pasiuni și să creăm o atmosferă de poveste, plină de artă și empatie.

Suntem recunoscători tuturor celor care au făcut posibil acest proiect unic, în ciuda diferențelor culturale și lingvistice, au reușit să neaducă prin modalități specifice pe toți în aceeși stare comună.

Timp de citire: 
3 min

Comments

Leave a Comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.